RTS Bölümümüz İzmir Kısa Film Festivali’nden Ödüllerle Döndü

23 Kasım 2023

Radyo, Televizyon ve Sinema bölümümüz 14-19 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenen 24. İzmir Kısa Film Festivali’nden gurur verici haberlerle döndü.

RTS Bölümü öğrencilerimizden Dalya Keleş ve Didem Nur Yayman “Yer Çekimi” isimli kısa film projeleri ile Film Lab Ulusal kategorisinde mansiyon ödülünü kazandı.

Mezunlarımızdan Tilbe Cana İnan, “Nasıl Kaybolunur” isimli filmiyle Kurmaca kategorisinde En İyi Senaryo ödülünün sahibi oldu.

Mezunlarımızdan Can Merdan Doğan ise “En Uzun Gece” filmi ile En İyi 2. Film ödülünü kazandı.

İzmir Kısa Film Festivali 18 Kasım Cumartesi akşamı gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen ödül gecesinde sinema endüstrisinin önemli isimleri genç sinemacılarla ödülleri dağıttı. Kültür Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası, Karşıyaka Belediyesi, Balçova Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleştirilen İzmir Kısa Film Festivali 6 gün boyunca İzmirlilere sinema dolu bir hafta yaşattı. Fransız Kültür Merkezi, Tarık Akan Gençlik Merkezi, Karaca Sineması, İstinye Art Renk Sineması’nda film gösterimleri gerçekleştirilirken İzmir Ticaret Odası İzQ Girişimcilik Merkezi’nde festivalin Film Lab bölümü düzenlendi.

Salonlarda yapılan fiziksel gösterimlerin yanında Türkiye’nin her yerinden kısa film seyircilerinin katıldığı online gösterimler ile 20 bin üzerinde izleyiciye ulaşıldı. Özellikle genç sinemaseverlerin yoğun olarak katılım gösterdiği İzmir Kısa Film Festivali gösterimlerde 300 filme ev sahipliği yaptı. Gösterim salonlarının yanı sıra İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesinde yapılan gösterimlerle kent merkezine uzak noktalarda da üniversite öğrencilerinin kısa filmleri izlemesi sağlandı.

İzmir Film Lab etkinliklerinde kısa film üreticileri teknik ve artistik birçok konuda eğitimlere katılma şansı buldu. Ayrıca düzenlenen proje yarışmalarında kısa film yapımcı ve yönetmenleri İzmirli ve Ulusal kategorilerde projelerini jüri karşısında sunma fırsatı buldular.

İzmir Kısa Film Festivali ve İzmir Film Lab yarışmalı bölümlerinde toplam 8 kategoride 20 ödül düzenlenen program ile sahiplerini buldu:

İzmir Film Lab İzmirli Kategorisi

Mansiyon Ödülü / Koridor – Ayşe Çelikkaya, Aşkım Barış Ferhatoğlu (Red Dijital Cinema Camera Ekipman ödülü)

Yapım Destek Ödülü / Kayıp Zamanın İzinden – Nuda Doğan, Lütfü İrdem

En İyi Kurgu / Burası Size Göre Değil – Doruk Kaya, Günce Durmaz

En İyi Sanat Yönetimi / Hangi Gece Büyüdüysem – Güzin Erkaymaz

En İyi Görüntü Yönetimi / Yeni Bir Mağlubiyete İhtiyacım Yok – Kağan Şahin

En İyi Oyuncu / İnci Daşdemir – Yeni Bir Mağlubiyete İhtiyacım Yok, Aç Karnına Çıkmayalım

En İyi Senaryo / Nasıl Kaybolunur – Tilbe Cana İnan

En İyi Yönetmen / Nefes – Cem Terbiyeli